Förrätt

Ceviche på räkor


4 pers.

1 kg räkor med skal
2 dl saft av citron eller lime
2 st. tomater
1 st. grön paprika
1 st. röd lök
2 st. chilipepparfrukter
1 st. vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1 msk vinäger
salt
svartpeppar
(oregano)
färsk koriander eller bladpersilja

En klassisk rätt från Latinamerika. Där används ofta rå fisk men här använder vi räkor som marineras i rikligt med saft från citron och/eller lime. Perfekt som förrätt, gärna med bröd.

1. Skala räkorna och lägg dem i saften av citron och/eller lime. Låt marinera i kylen i 4–8 timmar.
2. Ta bort kärnorna på tomaterna och skär tomatköttet i tärningar.
3. Dela och kärna ur paprikan och skär i tärningar. Skala och skiva löken. Hacka chilin fint.
4. Blanda grönsakerna med pressad vitlök, olja, vinäger, salt, peppar och kanske lite oregano. Häll av citrussaften från räkorna.
5. Blanda räkor och grönsaker och strö på det kryddgröna.

 


13 juni 2013


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept