Förrätt

Gratinerad kräftsmörgås


4 smörgåsar

2 burkar kräftstjärtar, i lake (ā 330 g)
0,5 liten schalottenlök
1 vitlöksklyfta
0,5 dl rapsolja
1 msk worcestersås
1 tsk sambal oelek
2 krm salt
2 dl grovriven västerbottenost,
2 msk hackad basilika
2 msk finhackad röd paprika,
0,5 baguette, gärna italiensk
2 msk smör
2 krm vitlökspulver

1. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Blanda lök, olja, worcestersås, sambal oelek och salt. Vänd i kräftstjärtarna och låt marinera i kylskåpet ca 2 timmar.
2. Blanda osten med basilika och paprika.
3. Skär baguetten i 4 bitar. Bred dem med smör och pudra över vitlökspulvret.
4. Skeda på de marinerade avrunna kräftstjärtarna. Toppa med ostblandning. Hit kan förberedas.
5. Inför servering: Sätt ugnen på 225°. Gratinera smörgåsarna mitt i ugnen på bakpappersklädd plåt ca 10 min eller tills osten smält och fått fin färg.
 


20 oktober 2013


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept