Förrätt

Ljummen matjessill med potatissallad


Antal portioner: 4
Färdigt på: ca 20 min


300 g matjessillfiléer
Gräddfil, till servering

Ljummen potatis- och äppelsallad:
4 potatisar
1 rödlök
1 äpple, gärna Ingrid Marie
1 saltgurka
1 knippe gräslök
50 g smör

1. Lägg matjessillfiléerna i en ugnsfast form.
2. Tärna potatisen fint.
3. Skala rödlöken och äpplet och skär dem i tärningar.
4. Tärna även saltgurkan. Finhacka gräslöken.
5. Råstek potatisen i lite smör i 7–8 minuter. Blanda ner lök och äpple och stek vidare så att allt får lite färg. Vänd ner gurkan och gräslöken.
6. Värm ugnen till 200 grader.
7. Värm sillen i ugnen strax före servering i cirka 5 minuter.
8. Bryn smöret i en kastrull.
9. Strö den ljumma salladen över sillen och häll till sist över det brynta smöret.
10. Servera med gräddfil.
 


28 december 2013


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept