Förrätt

 


Små ugnsomeletter med gubbröra




4 pers


Omelettsmet:
1 msk vetemjöl
4 dl mjölk
3 ägg
½ tsk salt

Gubbröra:
2 ägg
100 g matjesfilé
1 liten röd lök
2 msk crème fraiche
1 krm svartpeppar
75 g svart caviar
½ dl hackad gräslök

Ugn: 200º

Sätt ugnen på 200º. Smöra ugnsfasta portionsformar, det går också med en stor form. Vispa ut vetemjölet i lite av mjölken. Koka upp resten av mjölken, lyft kastrullen från värmen och rör ner redningen. Koka upp igen under omrörning och låt svalna. Vispa ner äggen ett i taget, salta och häll i smeten i formarna och grädda i vattenbad tills äggsmeten stelnat, ca 25 minuter.
Gör under tiden gubbröran. Koka äggen 9-10 minuter. Kyl, skala och hacka. Hacka också matjesfiléerna och rödlöken. Blanda ägg, sill, rödlök, crème fracihe, svartpeppar och hälften av gräslöken. Fördela blandningen på omeletterna och toppa med caviar och gräslök.

 


31 juli 2016


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept