Förrätt

 



Äggsallad med frasig parmaskinka


 



8 personer

Senapsdressing
2 tsk senap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk citronsaft
4 msk olivolja
Salt
Nymalen svartpeppar

8 skivor lufttorkad skinka
8 ägg, medelstora
ca 130 g machésallad, sköljd, torr

Senapsdressing:
Vispa ihop senap, vinäger och citronsaft i en skål. Vispa i oljan lite i taget, smaka av med salt och peppar.

Dela skinkskivorna i fyra bitar. Stek dem i het panna med en gnutta matfett tills de får färg och blir frasiga. Låt svalna på hushållspapper.
Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Lägg i äggen när det kokar och koka 6–7 minuter. Spola dem med kallt vatten. Skala och dela äggen.
Lägg upp machésallad, ägghalvor och frasig skinka på ett fat. Ringla över dressing och ta några tag med pepparkvarnen.


06 februari 2017


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept