Förrätt

 



  Våfflor med Svecia och lufttorkad skinka


 




4 st

1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 1/4 dl Arla Ko® mjölk
50 g smält smör eller 1/2 dl smör-&rapsolja

Tillbehör:
1 liten röd paprika
2 dl finriven Kvibille® Svecia
1 dl Arla Köket Kesella® kvarg
1 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar
8 skivor lufttorkad skinka

Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölken. Vispa till en jämn smet. Tillsätt det avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna. Lägg upp dem på galler. Kärna ur och tärna paprikan fint. Blanda paprika, ost, kvarg, salt och peppar. Servera ostkrämen på våfflorna tillsammans med skinkan. Mal gärna över lite svartpeppar.


 


01 augusti 2017


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept