Förrätt

 



Löksoppa med smördegslock



 





2 pers.


40 gram bacon
1 matsked olivolja
1 gul lök
1 purjolök
4 dl hönsbuljong av tärning
½ kruka timjan
2 lagerblad
Salt
Ppeppar
½ rulle kyld smördeg
2 skivor bacon

Ugn: 180°

Tärna baconet och stek det i en gryta med olja. Skala och skiva löken. Skölj och skiva purjolöken. Låt lök och purjolök fräsa med baconet tills löken är mjuk.
Tillsätt buljong, repad timjan och lagerblad och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta upp lagerbladen och häll upp soppan i två skålar.
Skär ut två lock ur smördegen och lägg över skålarna. Tryck fast degen på skålarnas utsida. Lägg en baconskiva på varje skål och tillaga i ugnen, ca 10 minuter, eller tills degen fått fin färg och baconet är stekt. Servera soppan med det spröda smördegslocket på



 


29 augusti 2017


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept