GRILL



 

Grillspett med het sås

 

4 portioner


500-600 g fläskfilé
150 g bacon
8 cocktailtomater
8 färska champinjoner
1 gul paprika

Grillolja:
½ dl olja
1 msk vinäger
1 tsk soja
salt
peppar
1½ pressad vitlöksklyfta
1 tsk basilika

Het sås:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
½ tsk paprikapulver
1-2 krm sambal oelek
½ krm kryddnejlikor
1 tsk socker
salt
peppar


Börja med såsen. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett i en kastrull. Tillsätt pressad vitlök och rör om.
Tillsätt övriga ingredienser och låt såsen småputtra ca 20-25 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Blanda samman alla ingredienser till grilloljan.
Skär filén i ca 1,5 cm tjocka skivor. Rulla en baconskiva kring varje.
Trä upp och varva filéskivor, tomater, svamp och paprika på blötlagda grillspett.
Pensla med grilloljan och grilla spetten ca 8 minuter. Vänd spetten några gånger under grillningen. Bjud spetten med het sås, grillad potatis och sallad.


23 maj, 2010


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept