GRILL



 

Grillad kyckling med chipotle- & honungsglaze samt skördecouscous


Portioner: 4
4 kycklingbröst eller kycklinglår
salt och nymald svartpeppar

Glaze:
2 dl grönsaks- eller kycklingbuljong eller vatten
1-2 tsk chipotle sauce & marinade
rivet skal och saft från 1 citron
1/2 dl honung
1 1/2 msk arrowrot eller maizena + 1 1/2 msk kallt vatten

Couscous:
1 liten morot, finhackad
1 röd paprika, tärnad
4 sparrisar, tunt skivade
2 dl skurna eller brutna bitar broccoli
3 dl vatten
3 dl couscous
salt
olivolja

Krydda kycklingbrösten eller låren med salt och svartpeppar. Låt briketter brinna ner till en askgrå glödbädd. Sprid ut glödbädden så att den täcker en yta tillräckligt stor att grilla all kyckling. Lägg på kycklingbitar och täck med lock. Beräkna 20-25 minuter för bröst och 30-35 minuter för lår, beroende på kycklingbitarnas tjocklek. Vänd bitarna 2-3 gånger under tiden. Kyckling är klar när köttsaften rinner ur klar och fin.
Gör glazen under tiden kycklingen grillas. Låt vatten, chipotlesås, citronsaft och skal koka upp med honung. Låt det småkoka 5 minuter och red därefter med arrowrot utrörd i kallt vatten. Pensla eller ös all kyckling med glazen 3-4 gånger de sista 10 minuterna av grilltiden.
Avsluta med att göra skördecouscous. Fräs alla grönsakerna i lite olja. Tillsätt vatten och salt samt låt det koka upp. Blanda ner couscous, täck med lock och tag av värme. Låt couscous svälla under lock i 5 minuter. Servera nygrillad kyckling med tabasco- & honungsglaze och skördecouscous.
 


08 juni, 2010


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept