GRILL



 

Fläskkarréspett i örtmarinad

 

4 portioner


8 bambupinnar
600 g fläskkarré
2 vitlöksklyftor
1 kvist rosmarin
1 kvist timjan
2 dl olivolja
1/2 tsk salt
citronpeppar eller örtsalt
 

Låt pinnarna till spetten ligga en stund i vatten så att de inte börjar brinna vid grillningen. Skär upp karrén i bitar. Trä på bitarna på spett. Hacka vitlöken och örterna. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och låt köttet ligga i cirka 2 timmar i marinaden. Ta upp spetten ur marinaden, låt oljan rinna av. Lägg remsor av aluminiumfolie, cirka 5 centimeter breda, på grillen och lägg träspettet på folien så att det inte förkolnar eller börjar brinna. Grilla spetten runt om tills de fått fin färg och är genomgrillade. Krydda med citronpeppar eller örtsalt.


08 november, 2010


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept