GRILL



 

Grillad fläskfilé med cous cous

4 pers – 45 min

 

C:a 500 g fläskfilé 
1 msk riven ingefära 
1 tsk stött rosmarin 
1/2 dl olivolja 
1 morot 
1 röd paprika 
1 grön paprika 
1 röd lök 
1 liten purjolök 
1 vitlöksklyfta 
1 msk vinäger 
Salt och peppar 
2 dl färdigkokt cous cous 
2 msk olivolja 
1 tsk gurkmeja

Koka cous cous enligt anvisningar på förpackning. 
Blanda rosmarin, ingefära och olivolja. 
Skär putsad filé i 2 cm tjocka skivor och pensla med kryddad olja. Låt stå c:a 20 min. 
Skär under tiden grönsaker i bitar och fräs i olivolja och krydda med salt och peppar och vinäger. Grönsakerna ska inte steka för länge, de ska vara lite krispiga. 
Hetta upp c:a 2 msk olivolja i en ren stekpanna och häll i cours cours. Rör med en träslev och pudra över gurkmeja så att cours cousen blir gyllengul. Smaksätt med salt och peppar. 
Blanda cous cous med stekta grönsaker. Trä filébitar på spett och grilla på grill eller i ugn och servera med grönsaksblandningen.

09 augusti, 2011


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept