GRILL



 

Grillad steak med dillpestosmör

4 pers



4 skivor utskuren biff eller entrecôte, ca 600 g
2 msk Arla® smör-& rapsolja
2 tsk Worcestershiresås
1 tsk salt

Dillpestosmör
75 g rumsvarmt Arla smör
1 dl riven Kvibille Präst®
1 pressad vitlöksklyfta
½ dl hackad dill
1–2 msk finhackade hasselnötter eller mandlar

Dillpestosmöret ger det grillade köttet en oväntad och härlig smak av sommar.
Blanda smör-& rapsolja, worcestershiresås och salt. Pensla köttet på båda sidor med blandningen. Rör smöret luftigt. Rosta nötterna i en stekpanna, det ger dem en fin smak. Rör i ost, vitlök, dill och nötter i smöret.
Grilla köttet över glöd 2–3 min på varje sida. Servera köttet med dillpestosmör, citronklyftor, rostad färskpotatis och en blandad sallad på t ex machésallad, rucola, grovt riven morot, fänkål i tunna skivor och färska örter. Gör en enkel vinegrette till salladen.


 

20 november, 2011


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept