GRILL



Grillat högrev


4-5 pers.

ca 1 kg högrev i bit
2 liter vatten
2 tärningar köttbuljong
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1 msk soja
1 tsk sambal olek
1 msk Original Creole Seasoning
½ dl rökarom

Glaze
1,25 dl olivolja
2 msk ketchup
1 msk honung
2 rosmarinkvistar, hela
salt, 1 msk lökpulver, svartpeppar
2 msk Original Creole Seasoning

Dag 1
Lägg köttet i en stor gryta och häll på vattnet, fyll ev. på lite till om vattnet inte täcker (lite av köttet kan sticka upp över ytan). Tillsätt buljongtärning, tomatpuré, soja, vitlök i skivor och sambal olek, om man vill. Krydda efter eget tycke och smak med Original Creole Seasoning eller grillkrydda, lökpulver och salvia. Koka upp och låt sedan puttra på svag värme under lock i ca 2 timmar. Ta upp köttet och låt svalna, lägg sedan in köttet i kylen till nästa dag, gärna under lite press så behåller den formen bättre.

Tips: På slutet av koket "dra" lite med ett par gafflar i köttet för att se om det började falla isär och är mört.

Dag 2
Rör ihop ingredienserna till glazen och smaka av med kryddorna.
Ta fram köttet 30 min innan grillningen. Plocka upp rosmarinkvistarna ur glazen. Skär köttet i tjocka skivor, ca 2 cm, grilla sedan i 3-4 minuter, ta upp på ett fat och pensla med glazen på båda sidor, lägg tillbaka köttet på grillen och låt ligga i någon minut – passa så det inte bränns!



 

19 juni, 2012


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept