GRILL



Bönsallad med grillad korv
4 pers                                                                 20 min



2 burkar blandade bönor (ā 400 g)
1 ask körsbärstomater (250 g)
1 liten rödlök
100 g fetaost (16 %)
3 msk strimlad basilika
4 korvar, t ex bratwurst
4 tsk senap

Dressing:
1 citron
3 msk vatten
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

1. Skölj bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Halvera tomaterna. Skala och strimla löken.
2. Dressing: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skala av det gula skalet med potatisskalare och finstrimla det. Pressa 3 msk saft ur citronen. Blanda citronskal, -saft, vatten, olja, salt och peppar i en salladsskål.
3. Vänd ner bönor, tomater och lök i dressingen. Smula över fetaost och strö över basilika.
4. Grilla eller stek korven. Servera med bönsallad och senap.



 

04 juli, 2012


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept