GRILL



Laxkotlett i paprikasås
                                                             4 pers                                                                



 

4 laxkotletter à 150 g
1 tsk Dijon- eller osötad senap
½ dl färsk pressad citronsaft


Paprikasås:
1 röd paprika
1½ dl lättyoghurt
1½ dl lätt crème fraiche
1 tsk torkad dragon
1 tsk chilipeppar
1 nypa salt
färsk dragon till garnering

 
Lägg aluminiumfolie på ett ugnsgaller. Sätt ugnen på hög grillvärme.
Blanda senap och citronsaft väl. Pensla laxkotletterna med blandningen och täck med plastfolie. Placera i kylskåp i 10 minuter.
Rosta paprikan på grillgallret mitt i ugnen tills skalet svartnar. Låt svalna och dra av skalet. Hacka paprikan i en matberedare. Tillsätt yoghurt, crème fraiche, torkad dragon, chilipeppar och salt. Se till att allt blir ordentligt blandat.
Byt ev. ut aluminiumfolien på gallret. Lägg laxkotletterna på gallret och placera det i den förvärmda ugnen. Grilla laxen 3 minuter på varje sida.
Fördela såsen på fyra tallrikar och placera en laxkotlett på varje. Garnera med en dragonkvist och servera genast. Spröda grönsaker som t ex sparris passar bra att servera till fisken.

 


02 mars, 2013


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept