GRILL



Grillade kotlettspett teriyaki med portvinssoja
                                                             4 pers                                                                



 

4 kotletter, eller karréskivor
2 krm peppar


Marinad:
1 msk olja
0,5 dl japansk soja
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk flytande honung
2 tsk riven, färsk ingefära


Asiatisk potatisallad:
600 g borstad och kokad färskpotatis
1 liten, strimlad purjolök
1 knippe rädisor
1 orange paprika
1 knippe gräslök


Dressing till asiatisk potatissallad:
3 msk olivolja
1 msk vinäger
0,5 msk limesaft
2 krm salt
0,5 krm cayennepeppar’


Portvinssoja:
1 dl japansk soja
1 dl portvin
Garnering:
1 msk sesamfrö

 

Ett nytt sätt att grilla kotlett och karré är dessa spett som blir mycket saftiga och läckra när de doppas i portvinssoja. Kotletterna eller karréskivorna skärs i bitar, marineras och träs upp på spett.
1. Skär kotletterna fria från ben och fett. Skär dem i 2 bitar på längden.
2. Blanda samman marinaden och marinera köttskivorna några timmar.
3. Trä upp köttet på blötlagda grillspett. Strö över sesamfrö. Grilla dem 2-3 minuter per sida.
4. Servera med portvinssoja och asiatisk potatissallad


Asiatisk potatissallad
1. Vispa ihop ingredienserna till dressingen i en stor skål. Skär potatisen i klyftor. Strimla purjolöken i tunna strimlor.
2. Skölj rädisorna och skär dem i skivor. Skär paprikan i strimlor. Klipp gräslöken. Blanda ner alla grönsakerna samt potatisen i dressingen.
3. Blanda salladen.


Portvinssoja
Låt var och en få en egen liten kopp att doppa i.
Blanda lika delar soja och portvin.


29 april, 2013


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept