GRILL



Grillad Chorizo med vårig Potatissallad
                                                             4 pers                                                                



 

4 chorizo-korvar, gärna starka

Potatissallad:
500 g fast potatis
1 dl köttbuljong (av fond eller tärning)
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk senap
1 dl hackad ättiksgurka eller cornichons + 1 msk lag
3 msk olivolja
5 rädisor i klyftor
1 msk kapris
3 salladslökar, strimlade nymalen svartpeppar
½ dl finskuren bladpersilja ev. salt

Koka potatisen med skal. Låt svalna något, skala (om du vill) och skär sedan försiktigt i skivor.
Häll över buljongen. Blanda vinäger, senap och
1 msk av lager från gurkan. Rör i oljan lite i taget under omrörning. Häll dressingen över potatisen. Tillsätt rädisor, kapris, salladslök, gurka och svartpeppar. Blanda försiktigt, helt med händerna. Smaka av om du tycker att det behövs salt.

Grilla eller stek korven ganska hårt tills den får en mörk yta. Skär i diagonala slantar och servera med potatissalladen.


13 maj, 2013


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept