GRILL



 

Grillad entrecôte med löksky



4 pers.
20 min


4 skivor entrecôte
1 msk matolja
flingsalt och peppar från kvarn
2 gula lökar + 1 rödlök
2 msk smör
1 dl vatten
1 tsk kalvfond från flaska
1 msk balsamvinäger
2 tsk (muscovado) socker
salt och svartpeppar
2 msk hackad persilja

Torka av entrecoteskivorna med kökspapper och låt dem ligga i rumstemperatur medan lökskyn tillagas. Skala, klyv och skiva
lökarna. Fräs dem blanka i smöret i en panna, sänk värmen till drygt medelvärme och låt löken brynas långsamt under omrörning då och då, 8–10 minuter. Häll på vatten och fond, koka upp. Smaka av skyn med balsamvinäger, socker, salt och peppar samt persilja Lägg lock på pannan. Hetta upp grillpannan – eller grilla på träkolsgrill utomhus – och pensla köttskivorna med olja. Grilla köttskivorna 2–3 minuter på varje sida. Önskas köttet aningen mer stekt kan det steka ytterligare en minut på eftervärmen i pannan.
Smula flingsalt på köttet och mal peppar över. Lägg upp entrecoteskivorna på varma tallrikar, fördela löken ovanpå köttet och häll skyn på tallrikarna.
Servera med klyftpotatis och grillad eller stekt squash.


11 augusti, 2013


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept