Translate to any language:

GRILL



 

Grillad chorizo med snabb paella


Antal personer: 4

200-250 g knipplök
2 vitlöksklyftor
1 förp. grillad paprika (à 290 g)
2 ½ dl paellaris eller arborioris
½ g saffran
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
4 chorizo
65 g färsk spenat
1 dl oliver
Flingsalt
Peppar

Ansa, skölj och strimla lökarna. Skala och finhacka vitlöken.
Fräs lök och vitlök i 2 msk av oljan från paprikan (för 4 port) i en kastrull på grillen. Häll i riset och saffran och rör runt. Rör ner grönsaksbuljongen och koka sakta under lock ca 20 minuter eller tills riset är mjukt.
Låt paprikan rinna av (spara resten av oljan).
Dela korven på längden och grilla halvorna ca 3 minuter på varje sida.
Vänd ner spenat, oliver och paprika i riset. Smaksätt med salt och peppar.
Servera chorizon med paellan.


15 juni, 2014


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept