Translate to any language:

GRILL



Rökig lyxburgare med het salsa




4
portioner
 

400 g nötfärs
salt
nymalen svartpeppar
1 tsk spiskummin
1 dl barbecuesås, helst med hickory- eller chipotlesmak
1 tsk chipotlepaste

Salsa:
1 schalottenlök
1 lime
10–15 cocktailtomater
1 kruka färsk koriander
1/2–1 tsk chipotlepaste
1 tsk akaciahonung

Tillbehör:
4 hamburgerbröd
grönsallad
lökringar
saltgurka

Blanda färsen med salt, peppar, spiskummin, barbecuesås och chipotlepaste. Låt stå medan du gör salsan.

Finhacka löken och pressa över limesaften. Tärna tomaterna och blanda ned. Smaksätt med grovhackade korianderblad, chipotlepaste, honung, salt och peppar.
Forma fyra burgare av färsen.
Stek eller grilla på båda sidor i ett par minuter.

Värm bröden. Fyll dem med sallad, burgare, lökringar och saltgurka. Toppa med salsan och servera genast.

Servera gärna ett härligt glas Côte du Rhône Rouge till.

 


28 december, 2017


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept