Translate to any language:

GRILL



China grill med gurka och jasminris




4
portioner


1 kg fläskkarré
2 msk paprikapulver
1 msk brun farin
1 msk chilipulver
1 msk vitlökspulver
1 msk ingefära
1 ½ tsk svartpeppar
2 tsk salt

Till servering

gurka
vårlök
jasminris
Grillsås.

Blanda ingredienserna till kryddblandningen. Ta undan ca ¼, gnid in resten på köttet.
Lägg köttet mitt på grillgallret och grilla under lock på medelvärme (150° C) i ca 2 timmar tills köttet är väl genomstekt (innertemperaturen ska vara 65° C). Vänd då och då. Låt vila i ungefär 10 minuter när det är klart.
Skiva köttet tunt. Strö över kryddblandningen. Servera med gurka, vårlök, jasminris och Melkers grillsås.

Tips
För snabbare tillagning, skär karrén i skivor och grilla.
 


15 maj, 2018


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept