VARMRÄTTER



Fusk-Choucroute

 

 

Portioner: 4-6
 
Ingredienser
1 burk surkål (800 g) 1 stor gul lök
2 äpplen
2 tsk kummin
1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
2 dl torrt vitt vin
1 dl vatten
200-300 g kassler
400-500 g kryddiga korvar typ bratwurst

Tillbehör:
ev. kokt potatis
dijonsenap

 
Gör så här
1. Skölj surkålen i ett durkslag. Hacka lök. Kärna ur, halvera och skiva äpplena tunt.
2. Varva kål, lök, äpple och kummin i en stor traktörpanna eller gryta. Lägg i buljongtärning, vin och vatten. Sjud under lock 15 min. Rör då och då.
3. Skiva skinka och kassler tunt. Dela korvarna. Lägg i alltsammans och sjud ytterligare 10 min.
 

24 januari 2010

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept