VARMRÄTTER



Limefilé

 

 

Portioner: 4
 
500 g fläskfilé
1 tsk salt
matfett
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
2 msk kalvfond
½ - 1 tsk sambal oelek
1 tsk äkta soja
1 msk honung
saft av 1 lime
 
Gör så här
Skär köttet i skivor. Bryn i smör och salta. Om det blir för mycket kött på en gång i stekpannan, bryn då i omgångar.
Lägg över det brynta köttet på ett fat.
Pressa limen och rör ihop saften med vatten, crème fraiche, kalvfond, sambal oelek, soja och honung. Detta kan göras direkt i en stekpanna med lock eller i en gryta.
Lägg i köttet och låt det puttra ca 5-8 minuter.
Servera med ris eller ugnsstekt potatis.
 

14 februari 2010

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept