VARMRÄTTER



Rosmarinkotletter med honungs- och currykräm

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
4 fläskkotletter
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 kvistar färsk rosmarin
1 msk smör-&rapsolja

Klyftpotatis:
1 kg potatis
1 tsk salt
1 msk smör-&rapsolja

Honungs- och currykräm:
250 g Kesella lätt
2 tsk flytande honung
1-2 tsk röd currypasta
 
Gör så här
Sätt ugnen på 225º. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Lägg dem i en långpanna. Strö över salt och ringla över smör-&rapsolja. Stek i mitten av ugnen 25-30 min. Blanda runt i potatisen någon gång under stekningen. Snitta fettkanten på kotletterna. Krydda kotletterna med salt och peppar. Lägg en rosmarinkvist på varje kotlett. Stek kotletterna i smör-&rapsolja, börja med sidan med rosmarinkvisten. Stek kotletterna 4-5 min per sida och låt rosmarinen ligga kvar på köttet under hela stekningen. Blanda ingredienserna till currykrämen. Skär bort fettkanten från de nystekta kotletterna.
Servera med currykräm, klyftpotatis och sallad.

14 mars 2010

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept