VARMRÄTTER



Inbakad fylld kassler


Portioner: 4-5
400 – 500 g kassler
3 plattor djupfryst smördeg

Fyllning:
4 msk senap
4 msk finhackad persilja
1 ½ msk smulad dragon

Till pensling:
Uppvispat ägg

Tag fram smördegsplattorna ur frysen och låt dem tina i rumsvärme i ca 15 min.
Skär bort ev.. ben från kasslern.
Skär sedan en djup skåra mitt i kasslern på längden men inte ända ut.
Blanda samman senap, persilja & dragon och fyll det i skåran.
Värm ugnen till 225 grader.
Kavla ut varje smördegsplatta ca 10 cm på längden.
Lägg plattorna intill varandra, fukta kanterna med lite vatten och tryck ihop så att det blir en stor platta.
Skär ev. av en degremsa till garnering.
Lägg på kasslern och vik om smördegen till ett tätt paket.
Fukta degkanterna innan de trycks ihop.
Lägg paketet på en bakplåt eller i en långpanna.
Sporra ev. ut blad eller smala degremsor och garnera deghöljet.
Placera kasslern i nedre delen av ugnen.
Grädda ca 25 min tills degen fått fin färg och blivit frasig.

Med gratinerade tomater:
Skär tomaterna i halvor.
Blanda senap, persilja & dragon som ovan och fördela det i små klickar på tomaterna.
Tag ut kasslern efter ca 15 min.
Lägg tomathalvorna bredvid och gratinera dem 10 – 12 min med kasslern mitt i ugnen.
Flytta över kasslern och tomaterna till ett serveringsfat.
Skär kasslern vid bordet och servera med en grönsallad.

Tips!
Fylld kassler kan göras även utan smördegshölje, läggas på ugnssäkert fat och bara värmas i 175 graders ugnsvärme ca 30 minuter

12 april 2010

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept