VARMRÄTTER



Kasslergratäng med Philadelphiaost


Portioner: 4
 

Ca 700-800 g rökt kassler
2 gula lökar
2 paprikor (valfri färg)
5 dl grädde
200 g Philadelphiaost
1-2 dl mjölk
1 ½ dl chilisås
½ tsk salt
Vitpeppar
½ tsk vitlökspeppar
Grillkrydda
Ananasringar
Riven ost


Skär kasslern i små, tunna skivor.
Skala och grovhacka lökarna, bryn dem mjuka i en stekpanna.
Skär paprikorna i fina bitar.
Lägg den brynta löken i botten på en ugnsform.
Fördela kassler och paprika över löken.
Lägg sist över valfri mängd ananasringar.
Vispa samman Philadelphiaosten med grädde, mjölk, chilisås och kryddor.
Smaka av. Tillsätt ev. mera kryddor.
Häll såsen över gratängen och strö på riven ost.
Gratinera i 225 grader i ca 15-20 minuter eller tills gratängen har fått fin färg.
Servera med pasta, ris eller potatis.

Tips:
Tillsätt gärna lite vitlök om så önskas.
Man kan använda matlagningsgrädde lika gärna.
Mjölken kan uteslutas, beroende på hur såsigt man vill ha

10 maj 2010

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept