VARMRÄTTER



Festkotletter


4 portioner


4 rejäla fläskkotletter
salt, svartpeppar
100 g rökt skinka
200 g skivade champinjoner
1 liten purjolök
1 grön paprika
1/2 tsk dragon
1 msk tomatpuré

Gratängsås:
2 msk smör
4 msk vetemjöl
4 dl buljong
1 dl grädde
3-4 dl riven ost
salt, peppar
italiensk salladskrydda


Stek kotletterna några minuter per sida och krydda.
Lägg över dem i en smord eldfast form. Fräs den klippta skinkan, champinjonerna och purjolöksringar. Blanda i den hackade paprikan, dragon och tomatpuré, Fördela skink- och paprikaröran i små högar på kotletterna.
Smält smöret till gratängsåsen i en kastrull. Blanda i mjölet och sedan vätskan. Låt koka i några minuter. Blanda i riven ost. Krydda. Rör tills osten smält. Häll såsen över köttet. Gratinera i 250 graders ugnsvärme i 15-20 minuter. Servera med hasselbackspotatis och en grönsallad.

30 augusti 2010

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept