VARMRÄTTER


Fläskfilé med sås och ugnstekta grönsaker

4 pers

500 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
2 tsk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
2 tsk fransk senap
1/2 köttbuljongtärning
1 msk hackad persilja

Ugnstekta grönsaker:
400 g potatis
600 g grönsaker t ex morötter, rödlök, squash, palsternacka, fänkål
2 tsk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Lättlagad fläskfilé och god sås med smak av senap och vitlök. Fräscha ugnsstekta grönsaker till gör rätten komplett.
Börja med grönsakerna: Sätt ugnen på 225° C. Skala potatis, morötter och lök. Skär alla grönsaker i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Ta ut långpannan. Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
Skär köttet i skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Vispa ihop grädde, vitlök och senap. Häll det bredvid köttet i pannan och smula i buljongtärningen. Låt det koka några min. Strö över färsk persilja.
Servera med grönsakerna.

 

02 december 2010

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept