VARMRÄTTER


Fläskkarré i lergryta

 

DSC_0005_redigerad-1

6-8 pers
20 minuter + 2 timmar

ca 1 kg fläskkarré i bit (alt hel kotlettrad eller skinkstek)
3 dl konc äppeljuice
2 msk kinesisk soja
1 tsk malen ingefära
2-3 morötter
1-2 äpplen
1-2 purjolökar
flingsalt
salt och peppar

1. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter.
2. Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds.
3. Skala och skär morötter och äpple i mindre bitar. Ansa och skölj purjolök.
4. Torka av lergrytan lätt. Lägg morots-, äppel- och purjobitar i botten.
5. Lägg i köttet. Häll marinaden över.
6. Ställ lergrytan i kall ugn. Sätt ugnen på 200°C. Låt grytan stå i ugnen i 2 timmar.
Före servering, strö flingsalt över. Servera med kokt, pressad potatis

 

DSC_0010_redigerad-1

 

23 januari 2011

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept