VARMRÄTTER


Skinkschnitzel med baconbönor

DSC_0089

4 pers

4 stora skivor färsk skinka, ej för tjocka
vetemjöl
1-2 uppvispade ägg
ströbröd
matfett till stekning
matolja till stekning
250 g gröna bönor
100 g bacon
salt och peppar

1. Krydda köttet med salt och peppar och vänd skivorna i vetemjöl. Låt köttet vila 10 minuter och vänd det i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Låt köttet vila på nytt. Koka under tiden bönorna i lätt saltat vatten och låt dem rinna av.
2. Hetta opp margarin och olja och stek schnitzlarna ett par åt gången på ganska svag värme. Beräkna 3–4 minuter på var sida. Lägg efterhand upp köttet på varmt serveringsfat med hushållspapper så att det får rinna av.
3. Gör buntar av bönorna och linda om en baconskiva. Stek hastigt i panna till baconet är brunt. Servera till schnitzlarna.

08 februari 2011

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept