VARMRÄTTER


Fläskfilé Sinkadus

500 g fläskfilé, ansad och skuren i 2 cm breda bitar
salt och svartpeppar
1 msk olja
6 tomater
200 g tärnad rökt skinka
150 g färska skivade champinjoner
2 dl matlagningsgrädde
2 msk grovkornig senap
2 krm vitlökspulver
1 dl riven ost

Salta och peppra köttet. Bryn bitarna i smör. Bryn champinjonerna.
Täck botten och sidor på en ugnssäker form med tomatskivorna. Placera ut kött, champinjoner och skinktärningar. Vispa ur stekpannan med senap, vitlök och grädde. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över alla ingredienser i formen. Fördela osten och gratinera allt i 15–20 minuter i 225 graders ugnsvärme.
Servera ris och sallad, bestående av isbergssallad, paprika, tomater och gurka,

Tips!
Bräck skinktärningarna först och  vispa ur stekpannan med senap, vitlök och grädde. Smaka av med salt och peppar

20 februari 2011

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept