VARMRÄTTER


Tacogratäng med fläskfilé

4 pers.

600 g fläskfilé
1 msk smör
1 paket tacokryddmix, (40 g)
1 burk ananasringar, (225 g)
3 st. tomater
200 g nachips, påse
0,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
275 g mjukost, tub naturell (0,5 st. tub)
1 burk tacosås, (230 g)
2 dl ost, riven lagrad, t ex västerbottensost

Tillbehör
crème fraiche, lätt
sallad, blandad

1. Sätt ugnen på 225°. Putsa och skär fläskfilén i tärningar. Bryn köttet i smöret ca 5 min. Strö över kryddmixen. Låt ananasen rinna av och skär den i mindre bitar. Tärna tomaterna.
2. Lägg nachipsen i en smord ugnssäker form. Fördela fläskfilé, ananas och tomater ovanpå. Strö över salt och peppar. Klicka på mjukost och tacosås. Strö över den rivna osten.
3. Gratinera mitt i ugnen 10–15 min tills osten fått fin färg.
4. Servera gratängen med en klick lätt crème fraiche och en sallad av isbergssallad, gurka, majs och rödlök.

02 maj 2011

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept