VARMRÄTTER


Baconsallad med ägg och gröna ärtor

4 pers.

2 pkt bacon
4 st. ägg
1 st. isbergssalladshuvud
100 g sockerärtor
0.5 st. rödlök
2-3 st. tomater, gärna i olika färger
0.5 st. gurka

Dressing
1 dl matlagningsgrädde
2 msk majonnäs
1 tsk ketchup
salt

1. Skär baconet i bitar och stek det knaprigt.
2. Låt det sedan rinna av på hushållspapper.
3. Koka äggen enligt önskemål, vi gillar det bäst när de är lite lösa i mitten.
4. Fördela salladen på ett stort fat.
5. Lägg ner sockerärtorna i kokande, saltat vatten i två minuter.
6. Skölj av med kallt vatten och lägg upp ärtorna på salladen.
7. Strimla rödlöken och skär tomater och gurka i lagom stora bitar.
8. Blanda ner i salladen och lägg till sist på äggklyftorna och det knapriga baconet.
9. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och servera till salladen.

30 maj 2011

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept