VARMRÄTTER


Pytt med svamp och skinka

4 pers.

800 g potatis
matolja till stekning
400 g färska champinjoner
2 gula lökar
matfett till stekning
300 g skinka eller kassler
salt och peppar
hackad persilja

Till servering:
råa äggulor eller lättstekta ägg

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala potatisen och skär den i små tärningar. Spola av dem i kallt vatten, låt rinna av och torka dem torra. Bryn potatistärningarna i omgångar i olja och lägg efter hand över dem i en långpanna. Salta och peppra. Efterstek potatisen i ugnen i 15 minuter.
Skär champinjonerna i tunna skivor. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i matfett tills all vätska har ångat bort och löken börjar få färg.
Skär skinka i små tärningar och stek dem hastigt ett par minuter under omrörning. Blanda ner skinkan i svampen och blanda allt med potatisen. Strö över hackad persilja och servera med äggulor eller stekta ägg.

14 juni 2011

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept