VARMRÄTTER


Jambalaya

4 pers. 35 min

3 gula lökar
3 stjälkar blekselleri
½ grön paprika
½ röd paprika
150 g rökt sidfläsk
150 g starkt kryddade korvar
olivolja till stekning
2 finhackade vitlöksklyftor
2 tomater
2 dl hönsbuljong
2 dl ljust öl
2 lagerblad
1 tsk torkad chili
2 msk Tony chacheres creol seasoning

Servering:
250 g couscous
2 tomater
150 g majs
200 g gröna ärter
salt och malen vitpeppar

Skär grönsakerna, fläsket och korvarna i mindre bitar.
Hetta upp två matskedar olivolja i en stekpanna och fräs alla grönsaker tills de börjar få färg. Lägg över i en större gryta.
Stek korv- och fläskbitarna i stekpannan tills de får en fin stekyta.
Lägg korv- och fläskbitarna i grytan och tillsätt resten av ingredienserna. Låt alltsammans puttra i ca 15 minuter och smaka av med salt.
Koka couscousen. Dela tomaterna i klyftor och skär bort skal och kärnhus med en vass kniv. Blanda ner grönsakerna med couscousen och smaka av med salt och vitpeppar. Lägg couscoussalladen på varma tallrikar och fördela grytan över.

30 oktober 2011

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept