VARMRÄTTER


 

Glaserad karré med kål- och sesamsallad


4 port.                 Över 20 min


4 portioner ris (gärna basmati)
600 g fläskkarré i skivor, benfri
1 msk olja
1 dl hoisinsås
2 morötter
200 g vitkål
2 tsk olivolja
1 msk sesamfrö
2 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk strösocker
salt och peppar

Sätt ugnen på 175˚C.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Bryn karrén i oljan i en stekpanna. Lägg den i en ugnssäker form och bred på hoisinsåsen. Sätt in formen mitt i ugnen 6-8 minuter.
Skala och riv morötterna grovt, ansa och strimla kålen tunt. Fräs kålen i oljan ca 5 minuter. Låt sesamfröna fräsa med sista minuterna. Blanda ner morötterna. Smaksätt med vinäger, socker, salt och peppar.
Servera karrén med ris och sesamsallad.



20 mars 2012

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept