VARMRÄTTER


 

Ugnsstekt sidfläsk med lingongräddfilssås


4 pers.

1 bit rimmat sidfläsk, ca 600 g
2 msk smör
2 gula lökar
2 äpplen
1 krm svartpeppar


Sås:
2 dl gräddfil
½ dl rårörda lingon
1–2 msk hackad färsk timjan
1 krm salt

Sätt ugnen på 200°. Skär svålen i rutor. Lägg fläsket med svålen ner i en smord, ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Skala och klyfta löken. Kärna ur och klyfta äpplena. Rör ihop såsen. Ta ut formen och höj värmen till 225°. Vänd fläsket så att svålen kommer uppåt. Peppra svålen, lägg ner äpplen och lök i formen. Stek ytterligare 25–30 min. Skär fläsket i 4 bitar.
Servera med såsen och potatispuré.




21 april 2012

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept