VARMRÄTTER


 

Schweizisk schnitzel med Rösti


4 portioner c:a 1 timme

200 g bacon
400 g fläskfilé eller färskt bogfläsk
salt, vitpeppar
100-150 g riven eller strimlad ost av schweizertyp

Till Rösti:
8 kokta kalla potatisar
c:a 100 g smör eller margarin
1 finhackad gul lök
salt, vitpeppar
1 dl mjölk

Skär baconskivorna i bitar och stek dem så att en del av fettet smälter ur.
Skiva köttet och bulta ut det till ganska tunna skivor. Dela det eventuellt i mindre bitar, krydda och bryn det hastigt i baconfettet. Om bogfläsk användes får det steka efter under lock och med en aning vatten eller buljong i c:a 10 minuter.
Skär potatisen i tunna skivor eller riv den grovt. Smält hälften av fettet i en stekpanna och fräs upp potatisen tillsammans med den finhackade löken. Salta och peppra. Platta till blandningen lite, slå på på mjölken och lägg på resten av matfettet i klickar.
Sätt in pannan i ugnen c:a 20 minuter eller tills potatiskakan är läckert brynt.
Varva kött och bacon med riven ost eller oststrimlor i en ugnssäker panna och sätt in den i ugnen c:a 10 minuter före serveringen.


27 maj 2012

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept