VARMRÄTTER


 


Smördegsinbakad kassler
2 portioner



4 skivor kassler

Fyllning:
1/4 pkt djupfryst bladspenat
40 g dessertost med vitlökssmak
riven muskotnöt
salt
1 kyld smördeg, 25*42 cm
ägg till pensling

Tillbehör:
sallad
pressad potatis

Ugn: 200°

Tina spenaten och krama ur så mycket vätska som möjligt. Hacka grovt och blanda med osten. Rör blandningen smidig. Smaka av med nyriven muskot och salt.
Skär kasslern i centimetertjocka skivor, putsa och skär eventuellt bort överflödigt fett. Ta fram smördegen en stund i förväg. Rulla ut den. Lägg ut 2 kasslerskivor jämnt fördelade över degplattan. Bred spenatfyllningen över skivorna och täck med resterande skivor.
Skär eller sporra fyrkanter av degen. Spara eventuellt en liten remsa till dekoration. Gör små prydliga paket och nyp ihop skarvarna så fyllningen inte läcker ut. Lägg paketen på bakpappersklädd plåt med skarven neråt. Garnera med överbliven deg. Pensla med lätt uppvispat ägg och grädda tills paketen fått fin färg, c:a 15 minuter.





08 november 2012

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept