VARMRÄTTER


 


Fläskfilégryta med porter och svamp
4 pers.



500 g fläskfilé
1 purjolök
200 g kantareller, på burk
smör
salt
nymald peppar
1 msk vetemjöl
0,5 flaska ā 33cl porter,
1 tsk kinesisk soja
5 krossade enbär
0,5 tsk timjan
1 msk kalvfond
2,5 dl matlagningsgrädde
3 msk svart vinbärsgelé

1 Putsa köttet och skär det i skivor. Skölj och strimla purjolöken. Låt svampen rinna av.
2 Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
3 Fräs purjolök och svamp i smör i en traktörpanna. Rör ner mjölet och späd med porter. Tillsätt soja, kryddor, fond, grädde och gelé. Koka upp.
4 Lägg i köttet och koka på svag värme under lock cirka 5 minuter. Kokt eller pressad potatis till är gott.

 




16 november 2012

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept