VARMRÄTTER


Bombaygryta

10 pers.



1 kg benfri fläskkarré
4 stora gula lökar
500 g champinjoner
5 paprikor, i olika färger
3 vitlöksklyftor
0,5 dl rapsolja, + 25 g smör
2 msk currypasta
3 grönsaksbuljongtärningar
3 dl vatten
2 burkar kikärter á 400 g
3 dl turkisk yoghurt
2 dl mild ajvar relish
2 tsk sambal oelek
ca 1 msk soja

Servering
kokt ris

1. Skiva och skär köttet i små munsbitar. Skär lök, champinjoner och paprika i bitar. Hacka vitlöken.
2. Värm oljan och smöret i grytan. Bryn köttet till fin färg.
3. Rör ner vitlök och curry.
4. Lägg i löken och låt det koka upp.
5. Tillsätt buljongtärningar, vatten, svamp, paprika och kikärter. Koka upp och koka 10 min under lock.
6. Rör om och tillsätt yoghurt, ajvar relish, soja och sambal oelek

 

tisdag 20 november 2012


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept