VARMRÄTTER


Fläskkotlett med bbq-sås och rostad potatis
2 port.



Rostad potatis:
450 g fast potatis
½ msk olivolja
1/4 tsk salt
1 krm peppar

Amerikansk grillsås:
½ vitlöksklyfta
½ msk riven ingefära
½ msk olja
1 msk tomatpuré
1½ msk strösocker
250 g krossade tomater
1½ msk vitvinsvinäger
½ msk soja
salt och peppar att smaka av med

2 fläskkotletter med ben
½ tsk smör eller margarin

65 g salladsmix

Grillad eller stekt fläskkotlett serveras med en typisk amerikansk grillsås för den rätta barbequekänslan. Såsen, som är mustig och vackert röd, har en tomatbas som är smaksatt med ingefära, vitlök, soja och vinäger. Den går utmärkt att servera både varm och kall.

Rostad potatis
Sätt ugnen på 225°C.
Halvera potatisen och blanda den med olivoljan på en plåt. Krydda med salt och peppar. Rosta den mitt i ugnen ca 30 minuter.

Amerikansk grillsås:
Pressa vitlöken. Skala och riv ingefära. Fräs vitlök och ingefära i olja tillsammans med tomatpuré i en kastrull.
Tillsätt socker, krossade tomater, vinäger och soja. Låt koka utan lock ca 20 minuter.
Mixa till en slät sås med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Salta och peppra köttet och stek eller grilla i matfett ca 5 minuter på varje sida.

Servera köttet tillsammans med sås, rostad potatis och sallad.


 

fredag 30 november 2012


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept