VARMRÄTTER

Serranolindad fläskfilé med kantarellpasta

4 pers.                  tid 25 min + 15 min i ugn

½ kg fläskfilé
1 msk smör
1 tsk salt
¼ tsk grovmald svartpeppar
4 skivor Serrano skinka,

Pasta
½ l kantareller
½ vitlöksklyfta
½ tsk salt
300 g tagliatelle
150 g sockerärter
1 dl lätt crème fraiche
½ krm peppar

1. Sätt ugnen på 225°. Putsa fläskfilén och skär den i 4 breda bitar. Bryn bitarna runt om i smöret. Krydda med salt och peppar.
2. Linda 1 skiva Serranoskinka runt varje filébit och lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen, ca 15 min.
3. Ansa kantarellerna och skär dem eventuellt i mindre bitar. Stek dem i smöret i en stekpanna. Krydda med pressad vitlök och salt.
4. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt sockerärterna koka med pastan när ca 3 min återstår av koktiden. Låt pasta och sockerärter rinna av men spara 2 dl av kokvattnet.
5. Koka upp vattnet med lätt crème fraichen. Vänd i pasta, sockerärter och kantareller. Krydda med peppar.
6. Servera fläskfilén med kantarellpastan och tomatsallad.
 



torsdag 23 maj 2013


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept