VARMRÄTTER

Festlig kasslergryta



4 pers

500 g benfri putsad kassler
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
2 gula lökar
2-3 äpplen
2 msk olja
½ tärning grönsaksbuljong
3 dl vispgrädde
1-2 msk tomatpuré
1 tsk torkad dragon

Kärna ur paprikorna och skär dem i ringar. Skala och skiva löken. Ta bort kärnhuset ur äpplena och skär i skivor. Är äpplena fina så behöver de inte skalas. Skär kasslern i ½ cm tjocka skivor.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken och paprikorna halvmjuka utan att ta de får färg.
Lägg över i en gryta och varva med kassler och äppelskivor.
Smula ner buljongtärningen i grädden och tillsätt tomatpuré och dragon. Häll blandningen över grytan, koka upp och låt puttra 5-10 minuter.
Servera med ris eller pasta.

 



måndag 03 juni 2013


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept