VARMRÄTTER

Honungsmarinerad kassler på potatisbädd


4 portioner

8 tjocka skivor kassler, med eller utan ben

Marinad:
2 dl apelsin- eller ananasjuice
½ dl honung
3 msk vinäger
½ dl matolja
½ dl kinesisk soja
2 klyftor pressad vitlök
1 msk färsk riven ingefära
½ tsk cayennepeppar

Till servering:
1 kg potatis
3 msk matolja
1 msk kummin
grovt salt

Till servering:
grillade champinjoner, paprika

Ugn: 225-250°

Blanda samman alla ingredienserna till marinaden och rör tills honungen löst sig.
Skiva kasslern och lägg den i marinaden. Täck med plastfolie och ställ kallt över natten.
Borsta potatisen ren och skär i ganska tjocka skivor. Smörj en eldfast form med olja. Lägg i potatisskivorna och pensla även dessa med olja. Strö över kummin och det grova saltet.
Grädda i mitten av ugnen, vänd potatisen då och då med en stekspade. Efter 30 minuter; ta ut formen och placera kasslerskivorna på toppen av potatisen.
Öka värmen i ugnen till 250°. Sätt åter in formen i ugnen, en fals uppifrån, ytterligare 15-20 minuter. Vänd kasslerskivorna efter halva tiden och pensla gärna på extra av marinaden.
 


 



onsdag 27 november 2013


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept