VARMRÄTTER

Fläskfilé Roma



500g fläskfilé
140g bacon
riven grana padano ost
olivolja
oregano
salt
peppar
passerade tomater
vitlöksklyftor
gul lök
matlagningsgrädde
vit balsam vinäger
socker


Fläskfilén:
Sätt ugnen på 200 grader.
Rada upp baconskivorna bredvid varandra i en ugnssäkert fat.
Pensla 1 msk olivolja på baconen.
Krydda med oregano, salta och peppra.
Riv måttligt med padanoost över baconen.
Lägg i Fläskfilén och linda in den i baconen.
Stek i mitten av ugnen ca 30-40 minuter.

Romasås:
Häll 3dl passerade tomater i en kastrull, tillsätt 3msk olivolja.
Pressa ner 2 vitlöksklyftor.
Skala och finhacka 1st gul lök, rör ner i kastrullen.
Krydda med oregano, salta och peppra.
Rör ner 1dl matlagningsgrädde och 1msk vit balsam vinäger.
tillsätt 1msk strösocker och koka upp såsen lätt.

Servera gärna med klyftpotatis, skivade tomater och en god sallad, kall tomatsås till köttet.





 



torsdag 09 januari 2014


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept