VARMRÄTTER

Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära


4 pers.


ca 800 g benfri skinkstek
2 äpplen
ca 3 cm färsk ingefära
2 gula lökar
12 katrinplommon, urkärnade
1 dl koncentrerad äppeljuice
3 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
1 köttbuljongtärning

1. Lägg lergrytan och locket i kallt vatten ca 15 minuter.
2. Skär äpplena i klyftor, skala och skiva ingefära och lök. Blanda juice och vatten.
3. Gnid in skinksteken med salt och peppar och lägg den i grytan. Lägg ner alla ingredienserna och häll över juicen. Smula ner buljongtärningen. Lägg på locket.
4. Sätt ugnen på 200˚C. Ställ grytan på gallret i nedre delen av ugnen i ca 60 min eller tills skinkans innertemperatur är 70-75˚C.
5. Låt köttet ligga i grytan ca 10 minuter innan det skärs i skivor.
6. Servera köttet med pressad potatis, äpplen, lök, plommon och skyn.





 



måndag 20 januari 2014


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept