Translate to any language:

VARMRÄTTER


Bräckt kassler med apelsinsalsa

 

4 port.
Tillagningstid: 20 min.

3 dl couscous
1 msk olivolja
ca 150 g babyspenat
3 apelsiner
1/2 rödlök
1 msk flytande honung
1/2 citron, saften
2–3 msk hackade myntablad
8–12 skivor (ca 450 g) kassler

Koka couscous enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i spenaten, ta pannan från värmen och rör om spenaten tills den blivit mjuk. Salta, peppra och blanda spenaten med couscousen.
Skala apelsinerna med en vass kniv så att inget av det vita finns kvar.
Skär apelsinerna i bitar. Skala och finhacka löken.
Blanda honung och citronsaft i en skål. Blanda i apelsin, lök och mynta.
Hetta upp en stekpanna. Bräck kasslerskivorna hastigt cirka 1/2 minut på varje sida.
Servera med couscous och apelsinsalsa.


 


lördag 08 november 2014


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept