Translate to any language:

VARMRÄTTER


Stekt fläsk med nudelsallad


4 pers.

1/4 dl kinesisk soja
½ dl mango Chutney
600 g rimmat stekfläsk, skivat

Nudelsallad:
250 g risnudlar
2 lime, pressad saft
1 msk färsk ingefära, skalad, riven
1 röd chili, urkärnad, finhackad
1 msk mango Chutney
2 msk vatten
½ tsk salt
2 msk olja
2 tsk sesamolja
1 rödlök, skalad, tunt skivad
½ dl sesamfrön
ca 100 g groddar
½ dl färsk koriander, hackad

Blanda soja och mango Chutney i en rymlig skål. Lägg i fläskskivorna och massera in blandningen i köttet. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar och skölj dem sedan i kallt vatten. Blanda limesaft, ingefära, chili, Chutney, salt, vatten och olja till en dressing.
Tillsätt löken och krama ihop den med dressingen tills löken mjuknat. Låt gärna dressingen stå medan du steker fläsket. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Skölj groddarna och låt dem rinna av.
Blanda nudlar, dressing, sesamfrön, groddar och koriander. Hetta upp en stekpanna och stek fläsket på medelstark värme. Den söta Chutneys gör att fläsket lätt bränns, så stå vid stekpannan hela tiden.

 


fredag 28 november 2014


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept