Translate to any language:

VARMRÄTTER


Fläskfilé med vitlöks- och basilikadressing




4 - 6 pers.

800 g fläskfilé/fläskytterfilé
700 g potatis (fast sort)
300 g ruccola sallad
1 röd lök
150 g fetaost
300-400 g körsbärstomater

Dressing
5 dl olivolja
1 kruka färsk basilika
2-4 st vitlöksklyftor (smaka av efter tycke)
1 krm salt
1 krm svartpeppar, malen

Sätt på ugnen på 200 grader.
Bryn fläskfilén runt om i stekpanna, salta och peppra.
Sätt in fläskfilén i ugnen i 20 minuter.
Lägg in fläskfilén i folie och låt den vila tills servering.
Tvätta potatisen (ev skala den om man vill det)
Skär av kanterna på potatisen och därefter skiva den i ca 1-1,5cm tjocka skivor.
Lägg dem i en ugnsform och blanda dem med olja.
Sätt in potatisen i ugnen i ca 30 min på 200 grader.
Förbered grönsakerna inför servering genom att tvätta grönsakerna, skär körsbärstomaterna i halvor, tärna fetaosten och strimla rödlöken i klyftor.

Dressingen
Häll olivoljan i ett litermått.
Skala vitlöksklyftorna och lägg i 2st i olivoljan.
Klipp av all basilika från krukan, strimla den lätt och lägg i olivoljan, salta och peppra.
Mixa detta till en jämn ljusgrön dressing.
Smaka av, vill man lägger man i mer vitlök, salt och peppar.

Servering
Ta fram ett stort fat.
Ringla över en del av ruccolan.
Skär köttet i lika stora bitar som potatisen.
Lägg på en del av potatisen på ruccolan på det stora fatet.
Likaså med en del av köttet.
Lägg på en del av körsbärstomaterna och löken på köttet.
Varva ingredienser några gånger.
Toppa med fetaosten och ringla över 2/3 av dressingen.
Resten av dressingen kan man servera i en skål på bordet så får gästerna ta efter smak.
Ställ fram det stora fatet mitt på bordet så alla gäster få ta själva så myket de behagar.
Servera gärna ett gott brytbröd till!


onsdag 22 april 2015


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept